Huisdieren

IMG 2071

U kunt zonder vooroverleg maximaal 2 honden meenemen mits deze geen overlast opleveren voor andere campinggasten.

Honden dienen te allen tijde kort aangelijnd te zijn op onze camping zodat andere gasten ongehinderd uw huisdier kunnen passeren. Een ander kan bang zijn voor uw lieve huisdier. Wij zijn streng in de handhaving hiervan.

Uitlaten dient buiten het kampeerterrein te geschieden. In bosgedeelte van ons landgoed mogen honden loslopen. Huisdieren verblijven bij ons zonder extra kosten.

Het is niet toegestaan om honden op de camping in of bij het kampeermiddel alleen achter te laten zonder supervisie van de baas.

Neemt u een hondenfietskar mee wilt u deze dan niet in de fietsenstalling plaatsen maar bij uw kampeermiddel?

 

Ook gebeuren er elk jaar wel wat “ongelukjes” met een hond die tegen de regels niet aangelijnd was.

Hondje Kees:

Na een paar dagen is Kees helemaal gewend aan zijn nieuwe plek en de baasjes laten hem los voor de caravan liggen. Op ons aandringen word hij soms wel even aangelijnd maar de baasjes vinden het lastig dat gedoe met de lijn. Hij doet niets, hij is braaf, hij loopt niet weg.

2 dagen voor vertrek ligt Kees ook weer los voor de caravan plotseling springt Kees op en rent het weiland van de buren in. Het  gras staat vrij hoog omdat het bijna tijd is om te maaien en te hooien. Kees verdwijnt in het hoge gras en zijn baasje rent er achteraan. Het word een dolle achtervolging. Wij worden gebeld door de buren dat hun gras plat gelopen word door 1 van onze gasten. Na 10 minuten heeft het baasje zijn Kees weer terug. Flinke plat gelopen sporen achterlaten in het gras.

Waarom ging Kees er ineens van door? Een wesp, een mol, of rook hij een haas? Geen idee. Volgens zijn baasjes doet hij zoiets nooit.

Hondje Bella:

Bella is een oudje hondje dat slecht ziet en ook al een beetje doof is. Deze eigenaren hebben Bella los bij de caravan liggen. Tijdens het reserveren hebben wij aangegeven dat honden welkom zijn maar  aangelijnd moeten zijn. Bij aankomst hebben wij dit nogmaals gemeld. (dat doen we altijd).Toch ligt het hondje los en geven wij nogmaals aan dat alle honden aangelijnd moeten zijn jong/oud, groot en klein.

Op een middag komen er nieuwe gasten aan op de camping. De auto met caravan rijd stapvoets de camping op. Bella spring op en rent naar de auto en komt met haar voorpootjes onder 1 van de wielen van de auto. Een hoop gegil geschreeuw een jankende hond en geschrokken gasten. Bella met spoed naar de dieren arts. Bella is niet meer te redden. De baasjes van Bella hadden hun vakantie anders voorgesteld.

Hondje Krul:

Krul is een heel brave labradoodle. Als de baasjes op een avond zitten te genieten van een wijntje vliegt er een luchtballon over. Op het moment dat de gasbrander van de ballon aan gaat schrikt Krul zo erg dat hij hard het bos in rent. Na 1,5 uur is de geschrokken Krul gevonden en weer terug bij zijn baasjes. Het baasje van Krul is boos….waarom is hij niet gewaarschuwd voor luchtballonnen.

Zo maken wij elk jaar wel weer een paar dingen mee die eigenlijk niet nodig zijn. 

Heeft u ondanks dit alles uw huisdier niet aangelijnd op het kampeerterrein dan berekenen wij hiervoor een dagtarief wat vermeld staat in onze prijslijst.

 

Welicht ten overvloede:

Reekalveren worden geboren in de periode half april tot eind juni, maar de geboortepiek ligt in de maand mei. Het moederdier en haar kalfjes zijn niet de hele dag bij elkaar, maar moeder houdt vanaf enige afstand haar kroost wel in de gaten. Meestal zal het groeiproces van het kalfje probleemloos verlopen, maar er kan ook veel misgaan. Het moederdier, de reegeit, kan sterven, meestal als verkeersslachtoffer en dan blijven de kalveren zonder verzorging en leiding achter. Loslopende honden kunnen het bos ingaan en al snuffelend de dieren verstoren en daarbij een kalfje tegenkomen. Een ontmoeting tussen een hond en een reekalf loopt voor het reekalf meestal slecht af. Niet zelden worden kalveren hierbij ernstig verwond of gedood.

2017, 2018, 2019,2020 en 2021 in top 10 van

Populairste campings in Nederland.

Bekijk onze prachtige video's