Elektra

U kunt bij ons kiezen uit een 10 of 16 Ampere stroomaansluiting. De 10Amp aansluiting is standaard in ons tarief opgenomen. Voor een 16Amp aansluiting berekenen wij een toeslag.

Per 2023 heeft elke plaats zonder meerkosten standaard een 10Ampere aansluiting en blijft de extra keuze voor 16Amp mogelijk.. Elektraverbruik (kWh) wordt volgens de meter bij vertrek in rekening gebracht. Wij lezen de standen met behulp van onze computer uit. Gebruikt u geen elektra, dan heeft u ook geen kosten.

Het tarief voor uw elektraaansluiting en verbruik staat vermeld in onze prijslijst.

 

Stroomverbruik op de camping: ampère, watt, volt, huh?

Bij het boeken van de kampeerplaats staat het er altijd: elektra aansluiting met bijvoorbeeld 10 ampère. Of 16 ampère. Maar wat betekent het eigenlijk?

U gebruikt niet veel apparaten dus het zal wel goed zijn, denkt u. Maar kun je wel de extra koelkast aansluiten, de ventilator aanzetten en daarna ook nog broodjes afbakken in het oventje?

Stroomverbruik camping

Op de kampeerplaats staat de elektra aansluiting aangegeven in ampère. Op uw elektrische apparaten staat een aantal watt. De spanning is 230 Volt . Om te berekenen wat je tegelijkertijd kunt gebruiken op de camping gebruik je deze som:

Ampère naar Watt berekenen: Ampère x Voltage (230) = Watt

Watt naar Ampère berekenen: Watt / Voltage (230) = Ampère

Dus stel, u hebt geboekt met 10 ampère. 10 amp x 230 v = 2300 watt. Dan kan u dus 2300 watt tegelijkertijd verbruiken.

 Maar wat verbruikt een koelkast dan? Of een oven? Of een ventilator? Of een Senseo’tje?

Verbruik apparaten camping

Een paar voorbeelden:

Koelkastje / koelbox: 70 watt

Kacheltje: 1200 tot 1500 watt

Bakplaatje: 1400 watt

Oventje: 600 – 800 watt

Klein koffiezetapparaat: 600 – 800 watt

Senseo apparaat: 1000 watt

Lampen: 40 watt

Kleine televisie: 30 watt

Vuistregel is dat apparaten die warm worden, meer verbruiken.

Gebruikt u meer dan de 2300 watt in het voorbeeld? In dat geval zal de stroom 20 seconden uitgeschakeld worden en hierna vanzelf weer aan gaan. Dit dient als waarschuwing. Na 10 keer zal het systeem zich op uw plaats helemaal uitschakelen. U hebt dan geen stroom meer beschikbaar. In dat geval kunt u zich melden bij de receptie. Wij kunnen dan de stroom weer inschakelen en desgewenst, tegen meerkosten, opwaarderen naar 10 of 16 Amp. voor het restant van uw verblijf.

Hou er wel rekening mee dat er even een piek in het verbruik is als je het apparaat net aanzet. Reken dus een beetje ruim en zet eerst de grootste verbruikers aan en dan de rest.

 

Klik hier voor meer uitleg

 

i.v.m. de rust welke wij op de camping willen bieden is het gebruik van generatoren niet toegestaan.

Al jarenlang in top 10 van

populairste campings in Nederland

Bekijk onze prachtige video's